Paula Todoran îşi sărbătoreşte „majoratul” în atletism

Paula Todoran, unul dintre cele mai bune produse pe care le-a avut atletismul zălăuan de-a lungul anilor, împlineşte astăzi vârsta de 30 de ani. Totodată, alteta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău îşi serbează „majoratul” în atletism, sport pe care a început să-l practice în urmă cu exact 18 ani. Deşi este o persoană firavă, ambiţia de care a dat dovată aproape în toate cursele a fost unul dintre „secretele” care au dus-o pe podium la multe dintre concursurile la care a luat startul.
„Mă simt la fel de plină de energie ca în momentul în care am început să practic acest sport. S-au adunat mulţi ani de experienţă. Chiar astăzi împlinesc 18 ani de când am început să pratic acest sport, ocazie cu care îmi serbez „majoratul”. Visul meu este de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de anul viitor şi cred că pot s mi-l îndeplinesc. În probele de maraton şi semimaraton, vârsta de 30 de ani este una de vârf şi se pot atinge rezultate maxime. Este o vârstă potrivită pentru a confirma în competiţiile majore. Se ştie că la maraton se poate ajunge până spre 40 de ani, deci eu am o vârstă ideală pentru marea performanţă”, consideră atleta zălăuană, care îşi va sărbători cei 18 ani de atletism marţi seara, într-un cadru festiv la care vor fi prezente şi oficialităţi locale.
Multiplă campioană naţională în probele de maraton, semimaraton, 10.000 şi 5.000 de metri, dar cu rezultate deosebite şi la competiţii internaţionale, Paula Todoran spune că nu ar fi putut obţine toate aceste performanţe fără antrenorul Mirel Seişanu, cel care a şi descoperit-o la vârsta de 12 ani.
„A fost omul potrivit, care m-a descoperit la vârsta potrivită, iar dacă nu ar fi fost el, nici eu nu aş fi obţinut toate performanţe din cei 18 ani. Sper să-mi fie alături şi pe viitor, fiindcă numai cu sprijinul dânsului voi putea obţine ceea ce îmi doresc până la finalul carierei”, a mai afirmat Paula Todoran.
Ultimul rezultat notabil pentru sportiva zălăuană a fost obţinut chiar la finalul săptămânii trecute, Paula Todoran clasându-se pe locul 13 la Cupa Europei, la startul căreia s-au aliniat cele mai bune atlete din Europa în proba de 10.000 de metri.

Leave a Comment